ГЕРБ готви "Костинброд 2" срещу машинния вот, „сглобката“ може да падне преди изборите

ГЕРБ готви "Костинброд 2" срещу машинния вот, „сглобката“ може да падне преди изборите Натискът върху Бойко Борисов заради скандала с „Турски поток“ и завръщането на Васил Божков се очертава да избие в политически катаклизъм и нова Костинбродска афера.
Изпаднал в паника, лидерът на ГЕРБ се е насочил към радикално решение – да развали правителството преди местните избори, като преди това върне гласуването с хартиената бюлетина – единственият начин да купи достатъчно гласове на най-важните избори - местните.
Това научи "Фрог нюз" от източник от Демократична България, в която също текат сътресения и част от партията се изкушава от задкулисни оферти на Борисов за нов сценарий за управление.
Ябълката на раздора ще бъде машинното гласуване. В ГЕРБ вече е подготвена мащабна атака с фалшиви записи, снимки и видеа, поръчкови статии и активиране на всички структури и трол фабриката, за да се удари по машинното гласуване и ПП да се обвинят в манипулации. След това идва ред на парламента, където заедно с ДПС, Има такъв народ, БСП и солиден брой отсъстващи от Възраждане да се прокарат нови промени в Изборния кодекс, с които машините изцяло да отпадат от местните избори. За ДБ обаче Костинброд 2 е червена линия, след която малкото кандидат-отцепници, жадуващи общо правителство с ГЕРБ, ще загубят сила в коалицията, която от години натиска за машинно гласуване.
В момента се подготвят и „спонтанни“ протести срещу правителството на Николай Денков, за да се отслаби силата му в (не)коалиционните преговори, казва източникът на "Фрог".
Ожесточението в лагера на ГЕРБ се усилва и заради затихването на всичко по темата с Алексей Петров, на която са разчитали да държи интерес до местния вот. Пришиването на Алексей Петров с „бащата на Кирил Петков“, вместо дългата история на Борисов с убития – фирмена, лична и семейна, не издържа много. Десетки мемета и общи снимки на Борисов и Петров заляха социалните мрежи, а остава един много важен неизяснен въпрос – защо Трактора поръчва атентат през 2013 година срещу тогавашната жена на Борисов - банкерката Цветелина Бориславова /чието име изплува и в скандала с „Турски поток“/.
Стои неразрешен и въпросът с обществените поръчки за текущ ремонт и поддръжка и комисионните от пътищарите за предизборните черни касички на ГЕРБ и ДПС. Премиерът Денков не само не дава индикации, че ще махне Андрей Цеков като регионален министър, ами Кирил Петков лично заяви в интервю как управляващата партия ще седи плътно зад него.
Голямо е разочарованието в лагера на ГЕРБ и от Мария Габриел, която не само не изпълнявала ясни нареждания от хората на Борисов, но и даже не ги информирала за действията си и правела „откровени глупости“, според недоволни в ГЕРБ. Затова вариантът да се ускори ротацията и Габриел да стане премиер преждевременно не е най-удачният за ГЕРБ, макар все пак да се счита за по-добър за тях от управление начело с Денков.
10.09.2023, 17:18 часа
2334 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha