Кадри с дрон показват напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград, вижте ги /видео/

Кадри с дрон показват напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград, вижте ги /видео/ Видео, заснето с дрон, показва напредъка по строежа на скоростен път Видин-Ботевград, видя BulNews.bg. Ентусиаст е прелетял над участъка от км 33+400 до км 47+000 от ПВ Макреш към ПВ Бела. Кадрите са направени в началото на септември и показват свършената работа през месеците юли и август.
Участъкът е с дължина 13,600 км. Започва от разклона за Макреш, при бъдещия пътен възел „Макреш“, и е до с. Бела. Ще преминава по ново трасе, извън обхвата на съществуващия път I-1. Ще бъде с проектна скорост 120 км/ч и с габарит на автомагистрала Г28, включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица, като в определени участъци с по-големи наклони е предвидено изграждането и на лента за бавно движещи се товарни автомобили. 
При 36-ти км новият път ще пресича ж.п. линията Видин - София с надлез и ще минава над напоителен канал. От 37-ми до 42-ри км ще се спуска към град Димово и река Арчар, ще пресича път I-1 и при 40-ти км ще преминава източно от град Димово. От 42-ри до 47-ми км пътят ще продължава източно от град Димово и село Бела, ще е разположен успоредно на пътя Димово - Ружинци и при 46-ти км отново ще пресича републикански път I-1 с пътен възел „Бела“. В този участък ще бъдат изградени 2 пътни възела – п.в. „Макреш“ при 36-ти км и п.в. „Бела“ на път I-1 в участъка Бела – Скомля, който е при 46-ти км. Ще бъдат построени редица съоръжения - 8 моста, 2 селскостопански подлеза, водостоци и т.н. В близост до пътен възел „Бела“ ще бъде разположен контролен център за управление на трафика. 
Пресните кадри показват, че към момента дейностите по строежа на голяма част от трасето са към своя финал. Предстои полагането на маркировка и монтирането на мантинели и пътни знаци. 
Очаква се скоростният път Ботевград - Видин да бъде напълно готов през 2027 г. 

11.09.2023, 09:45 часа
10322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha