Министър Зарица: Това лято Черно море е по-чисто

Министър Зарица: Това лято Черно море е по-чисто Водите по нашето Черноморие това лято са били по-чисти, отколкото са били години преди това. Това каза в "Денят започва" министърът на туризма Зарица Динкова. Въпреки информационната война и атаките срещу българския туризъм обаче, по данни на НСИ има ръст от 4% на туристите сравнено с годината преди пандемията - 2019 г.
"По отношение на чистотата на водата официалните замервания тази година показаха, че водите на Черноморието са по-чисти, отколкото са били години преди това. Имаме вече 22 плажа със син флаги. Въпреки това се наслагваше тази информация, че нашето море е изключително мръсно, историята с тръбите и т.н.", коментира тя.
В момента текат проверки по казуса с тръбите, които се появиха под наводнения плаж "Атлиман" край Китен.
"Именно затова вчера свиках работна група между четири министерства - Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие", съобщи Динкова. Целта на работната група е институциите да работят заедно, за да се гарантира чистотата по българското Черноморие.
Преди дни министърката на туризма Зарица Динкова успя да си навлече гнева на граждани заради нелепа фотосесия на едно от най-пострадалите от бедствието в Община Царево места - къмпинг "Нестинарка". В тази история намесена бе и една костенурка, което даде допълнителен повод за подигравки с министърката.
На 6 септември, ден на национален траур заради 4-те жертви на наводнението, пресцентърът на министерството разпространи информация за това как Динкова направила оглед на последствията след наводненията в района. Първоначално най-коментирани се оказаха чисто новите й и неизцапани насред калта бели ботуши, брандирани с туристическото лого на страната.
Едновременно смях и негодувание предизвика появата на още една поредица от снимки, на които се вижда как министърката от квотата на "Зелените", улавя костенурка с ръце и я пуска във водата. Според журналисти на място - в морето. А в България морски костенурки няма.
13.09.2023, 14:15 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha