Стартират Дни на пътната безопасност, ще има масови проверки

Стартират Дни на пътната безопасност, ще има масови проверки Ежегодно в периода 16 - 22 септември с различни дейности и събития се отбелязва Европейската седмица на мобилността, съобщават от областна администрация - Враца.
С цел намаляване броя на загиналите при тежки пътнотранспортни инциденти от 2016 г. Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, позната от 2019 г. като TISPOL, инициира провеждането на превантивни кампании, посветени на пътната безопасност, които от 2016 г. стават част от Европейската седмица на мобилността.
За поредна година под патронажа на министъра на вътрешните работи предстои отбелязването на Дни на пътна безопасност в рамките на Европейската седмица на мобилността.
През 2023 г. фокусът на събитията е 20 септември - Ден без загинали при пътни инциденти с адаптираното за България послание „Остани жив! Пази живота“.
"Вярвам, че е общи усилия може да се постигне визия „Без загинали на пътя“ и не само в един ден от годината", съобщи областният управител на Враца Надя Донкинска.
 
15.09.2023, 16:30 часа
377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha