Илияна Йотова: Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена

Илияна Йотова: Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена Президентът Радев повдигна отново темата за Шенген, тя беше забравена. Аз си давам сметка, че има вътрешнополитически процеси в Нидерландия, но трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.
"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин."
"Сглобката" е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в "сглобката", добави тя.
"Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля."
Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.
"Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова.
Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".
"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.
17.09.2023, 11:31 часа
498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha