Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница у нас

Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница у нас Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева, гарантира, че в България няма да има нито един хляб или закуска, произведена от украинска пшеница.
Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, каза тя, цитирана от Нова Телевизия. „Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурално определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.
По думите ѝ украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.
„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
17.09.2023, 11:46 часа
371 1
Коментари

А дребните

18.09.2023, 20:29 часа
"национални" интереси на този и онзи ? А продажните диригенти на бг-овчиците ? Един наляво , друг - надясно , и пак - лекаите бити от ЕС-малцинството величественно ! За по-чест! Изроди национални ! Потомствени предатели. Мишки.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha