Десетки ранени при сблъсъци на фестивал в Германия

Десетки ранени при сблъсъци на фестивал в Германия Германската полиция съобщи, че десетки души, сред които и 26 полицаи, са били ранени при размирици, избухнали по време на фестивал на еритрейската култура в югозападния град Щутгарт, предаде Асошиейтед прес.
Малко преди началото на фестивала вчера следобед около 200 протестиращи са се събрали в зоната пред загражденията и са започнали да хвърлят камъни, бутилки и други предмети по полицаите и участниците в събитието. Шестима от общо 26-е ранени служители на реда са били откарани в болница. Четирима участници във фестивала и двама протестиращи също са пострадали, но към момента няма информация за степента на нараняванията им.
Вчерашните събития бяха поредната проява на насилие, белязало еритрейски културни мероприятия в Германия и в други страни. През юли при сблъсъци, избухнали по време на еритрейски фестивал в западния германски град Гисен, бяха ранени 22 полицейски служители.
Схватка между поддръжници и противници на еритрейското правителство в Тел Авив в началото на този месец доведе до един от най-ожесточените улични сблъсъци между африкански кандидати за убежище в града в последно време.
Фестивалът в Щутгарт бе организиран от няколко групи, считани за близки до правителството на еритрейския президент Исаяс Аверки.
Десетки хиляди еритрейци напуснаха страната си и се отправиха към Европа, като много от тях казват, че са подложени на репресии от правителството на Исаяс. Конфликтите по време на събития като вчерашното хвърлят светлина върху дълбокото разделение между близките до правителството представители на еритрейската диаспора и тези, които живеят в изгнание и твърдо се противопоставят на президента.
17.09.2023, 14:17 часа
503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha