Адвокат Марковски за простреляното момче от полицай: Възможно е и обвинение за умишлено убийство

Адвокат Марковски за простреляното момче от полицай: Възможно е и обвинение за умишлено убийство Адвокат Димитър Марковски коментира случая с простреляното момче от полицай в София.

Полицай простреля момче в София, районът е отцепен /снимки/

По думите му особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е простреляно:
"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", предава БНР.
"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай".
18.09.2023, 16:02 часа
976 1
Коментари

Свобода

18.09.2023, 20:03 часа
на престъпниците и наказание на пазителите !!! Изроди български ! Да умира дребният боклук ! Европейско малцинство проклето престъпно ! Цар Крум да беше - всичките ще цъфтите , подлоги чуждоземни предатели ! На ви Америка , на ви ЕС !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha