Стрелбата срещу заподозрени за грабеж в София: От полицията и прокуратурата излязоха с подробности за случая

Стрелбата срещу заподозрени за грабеж в София: От полицията и прокуратурата излязоха с подробности за случая Полицията и прокуратурата съобщават подробности за спецоперацията и стрелбата вчера близо до "Токуда" в София, при която беше простреляно момче, а по-късно и почина в болницата. По последна информация полицията е преследвала трима души, заподозрени за поредица от грабежи. 
"В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто райнно е получен сигнал от телефон 112 за извършен грабеж на две 18-годишни момичета от три непознати за тях лица, като пострадалите дават конкретно описание на извършителите - млади, около 18-годишни, облечени със суитшърти и с маски на лицето. Екипи на полицията веднага са пратени на място и започват да ги издирват. Около 05:00 ч. отново постъпва сигнал от охрана на търговски обект, близо до бул. "Черни връх", че три лица прескачат оградата и се оттеглят в посока кръговото на Зоопарка. Наш екип започва издирване и установяват, че три лица с подаденото описание влизат в автобус 120. Незабавно колегите подават звуков сигнал на автобуса, той спира, оттам се опитват да избягат три лица. Започва преследване. Едното лице е установено в автобуса, други две се опитват да избягат в обратна посока. В този момент единият от колегите на автопатрулната двойка тръгва след двете бягащи лица и на няколко пъти ги предупреждава: "Стой! Полиция! Ще стрелям". Те не се съобразяват, продължават да бягат. Полицаят произвежда два контролни изстрела, има и свидетелски показания. Но заподозрените отново не спират. Накрая полицаят произвежда срещу единия изстрел. След като полицаят вижда, че е ранен, го кара в болница Токуда. След намеса на лекарските екипи се установява, че е момчето е починало", директорът на СДВР Любомир Николов. 
Той заяви, че въпросният полицейски служител е на 33 години, безупречен, с много стаж в системата на МВР, многократно награждаван. 
19.09.2023, 11:45 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha