Руската федерация е увеличила значително производството на военна техника

Руската федерация е увеличила значително производството на военна техника Руската федерация е увеличила значително производството на военна техника, включително ракети, дронове, бойни превозни средства и артилерия, за да поддържа своите въоръжени сили, участващи в конфликта в Украйна. Тази информация идва от компанията "Ростек", най-големият производител на оръжие в страната.
Президентът Владимир Путин се е намесил, като е наредил увеличаването на производството, за да осигури необходимите ресурси за "специалната военна операция" на Русия в Украйна. Този ход се прави в контекста на продължаващия конфликт, в който Западът подкрепя Киев с военна помощ и санкции срещу Русия.
Бехан Оздоев, индустриален директор на оръжейния комплекс "Ростек", каза, че обемите на производство на различни видове оръжия са се увеличили между два и 10 пъти.
Компанията "Ростек" е санкционирана от Запада и се управлява от Сергей Чемезов, който е близък съюзник на президента Путин. Тя контролира голяма част от руската оръжейна индустрия и играе важна роля в снабдяването на руската армия с военни технологии, цитира news.bg.
19.09.2023, 15:09 часа
483 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha