Бойко Рашков ще оглави комисията за службите за сигурност

Бойко Рашков ще оглави комисията за службите за сигурност Продължаваме Промяната - Демократична България" ще предложи Бойко Рашков да поеме председателското място в комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения на мястото на Атанас Атанасов, който по-рано се оттегли от него, обяви в кулоарите на Народното събрание депутатът Йордан Иванов.
Решението на Атанасов бе официално съобщено от председателя на Народното събрание Росен Желязков, който изчете от трибуната депозираната оставка. Лидерът на ДСБ трябваше да оглави комисията за настоящата пленарна сесия, която изтича в края на годината. Според правилника за работата на депутатите тя се ръководи на ротационен принцип от всяка парламентарна група.
Бойко Рашков е бивш председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства. От май 2021 г. до декември 2021 г. е министър на вътрешните работи в първото и второто служебно правителство на Стефан Янев, а между декември 2021 г. и август 2022 г. и в редовното правителство на Кирил Петков. В 48-то Народно събрание е депутат от "Продължаваме промяната".
20.09.2023, 16:45 часа
651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha