Съдът поряза мераците на Димитър, който закла тъща си във Враца

Съдът поряза мераците на Димитър, който закла тъща си във Враца Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на обвиняемия Димитър Иванов да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за извършено умишлено убийство на своята тъща Пепа М. на 31 януари тази година в апартамент във Враца – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.
Припомняме, че за жестокото престъпление тогава писа отново първо BulNews.

Брутално убийство във Враца! Заклаха възрастна жена, има арестуван /снимки/

Предишното искане на обвиняемия Димитър за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, което Окръжен съд – Враца също остави без уважение, е от май т. г.
При разглеждането на днешното частно наказателно дело, съдът, след като се запозна с материалите по делото и обсъди доводите и аргументите на страните, намери, че искането на обвиняемия Димитър Иванов за изменение на взетата и изпълнявана спрямо него мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека е неоснователно. Съдът констатира, че от първоначалното задържане на обвиняемия до сега е изтекъл период от около девет месеца, който не надвишава максималния срок на задържане, предвиден в разпоредбата на чл.63, ал.4 НПК, в случая една година и шест месеца. И към настоящия момент е налично обоснованото подозрение за възможна съпричастност на Димитър И. към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че в случая все още съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Предпоставките за взетата най-тежка мярка за неотклонение спрямо Димитър продължават да са налице, се казва още в мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – София.
21.09.2023, 16:12 часа
13349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha