Започна изграждането на завод за захарни изделия във Враца /снимки/

Започна изграждането на завод за захарни изделия във Враца /снимки/ На официална церемония днес бе поставено началото на изграждането на производствения комплекс за захарни изделия, съобщиха от община Враца.
Инвестицията е в размер на 18 милиона лева, базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5000 кв.м. /в близост до заводите на МД "Електроник" и "Теклас България"/.
Съсобственикът на фирма „Синьо лято 23“ ООД - Тони Христов, благодари на кмета Калин Каменов и местната администрация за подкрепата и заяви, че инвестицията е дългосрочна, защото Враца има потенциал за реализиране на мащабни проекти в сферата на производството.
Кметът Калин Каменов изрази увереност, че съвсем скоро във Враца ще стартира още едно производство, което ще осигури нови работни места и дълготрайни партньорства с местни фирми и предприемачи.
Представителят на фирмата-изпълнител на строежа ILPM – Кристина Димитрова - бе категорична, че комплексът ще бъде изграден до 12 месеца.
Церемонията продължи с водосвет и символична първа копка на новия завод в града.
На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, ръководният екип на местната администрация, представители на заводите МД "Електроник" и "Теклас България".
Инвеститорът е на пазара със захарни изделия от 2007 година. Зад името на компанията BG LINE са обединени 6 производствени бази от различни градове на България. Общо в производството и търговията зад  бранда - BG LINE стоят над 500 души. Продуктите на компанията са познати не само в Европа, но и в Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Мароко, Палестина и много други страни.
21.09.2023, 17:23 часа
23099 1
Коментари

заинтересован

21.09.2023, 17:34 часа
кой ще го строи това?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha