Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България /снимки/

Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България /снимки/ Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България, научи BulNews.
С концерт на Трио „Сопрано“, на централния площад в града, започна вечерта, в която със специална церемония тържествено и много вълнуващо бе отбелязана 115-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Събитието, което се провежда за първи път в нашия град, събра десетки жители и гости на общината, които бяха впечатлени от военния ритуал по време на церемонията, изпълнен от представителните роти от 10-ти  механизиран батальон – Враца и Представителен духов оркестър на Сухопътни войски.
Официални лица на празничната проверка- заря бяха: Инж. Иво Цветков - кмет на община Бяла Слатина , Надя Донкинска - областен управител на област Враца, Веселка Борисова - Председател на Общински съвет Бяла Слатина, Кметовете на кметства от община Бяла Слатина.
В словото си по случай празника инж. Цветков каза:
"В дни като днешния трябва сме горди с историческото дело на нашите предци!
Техният пример  за обич към Родината и единство сочат посоката, по която трябва да продължим да пишем историята на съвременна България- с надежда и самочувствие за достойна европейска държава. Защото, за да можем да променяме към по-добро живота си, имаме нужда от повече уважение и искреност помежду си!
Нека  си припомним мъдрите думи от Манифеста на цар Фердинанд от историческия 22 септември 1908 година: „Нищо не трябва да пречи за преуспяването на България!“
Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 115 години го доказват.
Днес 115 години по-късно знаем, че „Независима България означава достойнство, отговорност, справедливост, перспектива“ .
Нека помним, че от усилията на всички ни зависят бъдещето и просперитетът на Родината ни  и да се присъединим с действията си към девиза от 1908-ма, оставен, за да ни води напред:
„Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”
"В единението е нашата сила“!
Вечерта завърши с красива фойерверк- програма.
23.09.2023, 18:12 часа
1276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha