Андрей Райчев: Правителството ще продължи до края на войната в Украйна

Андрей Райчев: Правителството ще продължи до края на войната в Украйна Социологът Андрей Райчев коментира, че компромисът на сегашното управление е взаимен. 
По думите му, въпреки отвращението на ГЕРБ и ПП-ДБ, те са направили едно много трудно управление. Той е на мнение, че за да има правителство, управляващите са направили "тежък гаден компромис", което не е лошо за България. Райчев прогнозира, че правителството ще продължи до края на войната в Украйна.
"Основният фактор който определя живота ни е тази война. Там е чудовищна мелачка за човешко месо, която светът трябва да прекрати, а не го прави. Ние трябва да продължим някак, без да симпатизираме на крайности. Нашето правителство, с всички забележки, горе-долу се справя с тази задача. Веднага идва въпросът кога ще падне - мен ако питате - когато свърши войната", каза Андрей Райчев.
Социологът Боряна Димитрова обърна внимание на състоянието на българското общество, в което има сериозни разделителни линии. Тя посочи, че в тази ситуация политическите партии изразяват различни интереси и няма как да са единни в парламента. По думите ѝ видимо властта е съсредоточена в ПП-ДБ и оттук идва най-голямата електорална щета за тях.
"Виждаме ролята на ДПС, което сякаш стои отзад, а в същото време си признава, че без тях няма как да осъществят това, което са си поставили като приоритети. Колкото по-явно подкрепя Делян Пеевски всеки един от законопроектите, толкова повече олеква електоралната подкрепа на ПП-ДБ. Това е парадоксът. Колкото повече се явява, избирателите на ПП-ДБ се дразнят", заяви Боряна Димитрова.
Според нея тази прекалено видима роля на Пеевски е целенасочена стратегия на ДПС. Тя не се съгласи с Райчев, че правителството ще продължи до края на войната.
24.09.2023, 16:00 часа
614 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha