Закриват Дома за стари хора в Три кладенци

Закриват Дома за стари хора в Три кладенци

Предвижда се домът за възрастни хора с умствена изостаналост във врачанското село Три Кладенци да бъде закрит до края на годината. Това заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в отговор на въпрос за съдбата на дома.
Извършени са три проверки от агенцията за качеството на социалните услуги. Установено е, че условията в дома не отговарят на потребностите на настанените.
"Част от тях са лишени от лични вещи и принадлежности, възможност за комуникация и достъп до информация", посочи министър Шалапатова.
По думите ѝ закриването ще стане, след като се намери подходяща нова среда за хората в него. Eдна част ще бъдат настанени в нова социална услуга за резидентна грижа, открита във Враца. Специализирани места ще бъдат осигурени и в други общини, една от които Велико Търново.

26.09.2023, 09:45 часа
3243 1
Коментари

янко витанов пъдаров

26.09.2023, 10:29 часа
моцо - да му еба путката майна пропаднал селски бек и надка с фалшивата диплома закриват го да се отърват от светланчо ще светне като изгорел бушон на изборите ей нещастник рак да те попари по дробовете и циганката ангелина да и го бутна у путката !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha