Деца и младежи изрисуваха алея за игри в Монтана /снимки/

Деца и младежи изрисуваха алея за игри в Монтана /снимки/ Децата от студио "Рениарт" създадоха алея за игри "С любов към природата" в парк "Монтанезиум" в Монтана. Дължината на пространството, което включва три алеи, е около 40 метра. 
Малките художници са нарисували върху асфалта герои от детските книги на Йордан Радичков. За идеята разказа ръководителят на студиото Таня Василева.
"Идеята ми хрумна изведнъж, тъй като се провежда биенале за Йордан Радичков и малките художници ходят в залата, и реших и те да се включат в биеналето. Той има детски ккнижки "Малки жабешки истории", "Шарена черга" и "Ние, врабчетата". Децата ентусиазирано приеха предложението ми. От общинския съвет ни подкрепиха. Чакахме боите, те са по-специални. Рисунката е доста голяма, четири дни работихме по нея, работехме основно вечер. Децата работеха от сърце, радваха се, че са част от едно голямо нещо. Доста е по-весело за децата. Трасето се намира и зад библиотеката и това докосва децата до една съкровищница", каза той.
Алеята ще допълни съществуващите към момента атракционни детски кътове и места в парк „Монтанезиум“ с още една възможност за разнообразяване и осмисляне на игрите на открито./БНР
26.09.2023, 16:03 часа
718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha