Цените на имотите в Австрия падат

Цените на имотите в Австрия падат Цените на жилищата в Австрия паднаха за трето поредно тримесечие, водени от спада в стойността на имотите от вторичния пазар във Виена. Това е част от приспособяването на пазара към по-високите лихвени проценти.
По данни на Австрийската национална банка темпът на обезценяване на жилищните имоти в Австрия се е забавил до 0,2% през третото тримесечие на 2023 г., а общият спад за септември 2022 г. е 2,6%. Цените на по-старите апартаменти във Виена са паднали с 6% през последната година.
Според доклад на Австрийската централна банка, Виена е по-вероятно да се сблъска с бавна корекция на своя надценен жилищен пазар, отколкото с внезапен срив. По-нестабилна мярка, проследяваща цените на доставките във Виена, показа рязък спад от повече от 10% през април, но оттогава компенсира по-голямата част от този спад.
По-строгите ипотечни правила, въведени в Австрия миналата година, допринесоха за по-бърза корекция след години на растеж. Въпреки това, според изчисленията на Централната банка, австрийските апартаменти все още са с около една трета по-скъпи, отколкото икономическите фактори оправдават.
28.09.2023, 11:16 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha