След атентата: Полицията в Анкара взривява подозрителни пакети из града

След атентата: Полицията в Анкара взривява подозрителни пакети из града Сапьори, работещи в турската полиция, извършват контролирани взривове на "подозрителни пакети", след като тази сутрин пред министерството на вътрешните работи в Анкара бе извършен бомбен атентат. 
От полицията предупредиха, че се извършват контролирани експлозии при наличие на „съмнителни пакети" в различни части на града. 
Полицията в Анкара посочи, че няма причина за паника сред жителите на града.
Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9.30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, а другият, който също е носел експлозиви, е бил неутрализиран от полицията. Двама полицаи са били ранени при експлозията. 
По информация на турската телевизия А Хабер терористите, извършили нападението, са пристигнали в столицата с открадната кола (от централния окръг Кайсери), чийто собственик са застреляли.
Междувременно днес в турския Меджлис се открива новата парламентарна година. Председателят на Великото национално събрание на Турция Нуман Куртулмуш произнесе реч в парламента по повод началото на новата законодателна година, след което започна речта на президента Реджеп Тайип Ердоган.
Днешното терористично нападение е първото в Анкара от 2016 г. През март 2016 г. 37 души бяха убити в Анкара, когато кола-бомба бе взривена в центъра на столицата.
Атентатът днес е извършен почти година, след като шестима души бяха убити и 81 души бяха ранени при експлозия в центъра на Истанбул. Турция обвини за атентата кюрдски бойци.
01.10.2023, 16:00 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha