Първо в BulNews! Прокуратурата удари най-близките хора на бившата кметица на Козлодуй Маринела Николова, май влизат в затвора

Първо в BulNews! Прокуратурата удари най-близките хора на бившата кметица на Козлодуй Маринела Николова, май влизат в затвора Двете близки до сърцето и портмонето общински служителки на mayor Николова - госпожите Галина Христова Кузманова и Лилия Василева Димитрова, се сдобиха с обвинителни актове от Прокуратурата на Република България.
Първата заема длъжността Директор на „Дирекция ФСД”, а другата – Директор на „Дирекция УТ” в община Козлодуй.
Повдигнатите обвинения са за престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от Наказателният кодекс – за лъжесвидетелствуване. И двете са изправени пред угрозата да им бъдат наложени наказания лишаване от свобода до 5 години.
Обвиняемата Галина Христова си е позволила дори да въздейства върху представител на органите на реда, за да укрие информация и да не се разгласява случай на насилие, на който е станала пряк свидетел – очевидец.
Обвиняемата Лилия Василева Димитрова също е затаила истина в качеството ѝ на свидетел на деяние, попадащо под разпоредбите на НК. 
И всичко се случило не къде да е, а в сградата на общината, където доскоро кметуваше Маринела Николова. 
Според разследващите органи, причините за извършването на престъпление от страна на Галина Кузманова и Лилия Василева Димитрова са – „ниско правно съзнание и незачитане на правните норми регулиращи обществените отношения, свързани с правосъдието и неуважение към дейността на органите, осъществяващи такава дейност”. И двете – заемащи високи обществени длъжности в ОбА-Козлодуй.
И няма как да не се запита човек: в колко случаи двете директорки на дирекции в ОбА-Козлодуй са затаили истината и са действали в ущърб не само на гражданите, но и на общината? И знаела ли е тяхната пряка началничка – кметицата Маринела Николова, за този техен манталитет да не зачитат правните норми?
Най-фрапиращото е, че г-жа Галина Христова Кузманова е назначена за председател на Общинска избирателна комисия – Козлодуй и следва строго да следи за провеждането на честни и справедливи местни избори. 
Морално и етично ли е лице с повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване, за незачитане на правните норми, регулиращи обществените отношения, да бъде председател на ОИК и да следи за провеждането на честни избори? И кой би повярвал, че те в Козлодуй ще са такива при гореописаните факти и обстоятелства?
Чие ли политическо предложение е г-жа Галина Кузманова за включване в състава на ОИК-Козлодуй и то като нейн председател? Дали не е на партията, на която представител е и кметицата Маринела Николова, която, докато уж управлява община Козлодуй, в общинската сграда пребиват граждани...
02.10.2023, 08:40 часа
19623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha