14-годишно момче откри стрелба в мол в Банкок, най-малко двама са починалите

14-годишно момче откри стрелба в мол в Банкок, най-малко двама са починалите Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, след като то откри стрелба в луксозен мол в Банкок, пишат световните медии. Най-малко двама души са починали, а петима други са ранени.
Видеоклипове показват шокирани тълпи от хора да бягат през изходите на мол „Сиам Парагон“ в централната част на града.
Според местни медии задържаният има психични проблеми. Той е задържан в рамките на час след началото на стрелбата и е отведен в близката болница за преглед и разпити от полицията.
Свидетели на стрелбата описаха хаотичните сцени в мола. Служители в магазините и купувачи се опитаха да избягат от мястото.
„Видяхме всички хора да тичат, не знаехме какво се случва. Тръгнахме след тях и чухме няколко изстрела. Около 6-7, може би. Блокирахме вратата на магазина на излизане“, разказва Шир Яхав на 26 години.
По време на стрелбата молът е бил изключително пълен, тъй като навън валяло порой.
Местните власти не съобщиха откъде непълнолетният стрелец се е сдобил с оръжието си. Притежанието на огнестрелни оръжия в Тайланд е значително по-високо в сравнение с други азиатски страни.
Според данни от 2017 г. повече от 10,3 млн. цивилни в Тайланд притежават оръжия, което означава, че на около 100 души се падат 15. Въпреки това масовите стрелби в страната са рядкост.
04.10.2023, 09:36 часа
254 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha