Европа, XXI век: Роми пропищяха от невиждана смрад в Криводолско, страхуват се от зараза /снимки/

Европа, XXI век: Роми пропищяха от невиждана смрад в Криводолско, страхуват се от зараза /снимки/ Роми пропищяха от невиждана смрад в криводолското село Краводер. Хората се свързаха агенция BulNews, за да дадат гласност на проблемите си. По думите им условията, в които живеят, са ненормални за европейска държава в XXI век. Макар да са от малцинството, те настояват за нормални условия на живот. 
Повод за недоволството на жителите на Краводер е незаконно сметище, което се е пръкнало до реката към съседното село Пудрия. Натрупаните боклуци вече придобиват чудовищни размери и хората се опасяват от екологична катастрофа. Там се изхвърлят всякакви отпадъци, включително трупове на умрели животни. Жителите на селцето смятат, че от тях може да плъзне зараза. 
Трагично е положението и в двете ромски махали в населеното място. Хората нямат елементарни хигиенни условия. По думите им, въпреки че са роми, те искат да живеят в нормална среда. От години настояват да имат вода, но никой не обръща внимание на призивите им. 
„Ние сме роми, но имаме права. Отглеждаме деца, строим къщи, правим бани, но само ни лъжат“, разказа ядосан местен жител. 
Хората обявиха, че са се наслушали на празни обещания и вече не хващат вяра на предизборните локуми на кандидатите за кмет на селото, както и на община Криводол. Досегашните управници Илия Перчинков и Христо Доков нееднократно са им хвърляли прах в очите, но към момента резултат няма. 
Хората се надяват най-накрая властта да бъде поета от някой човек, който наистина го е грижа за жителите.
 
05.10.2023, 12:09 часа
7910 1
Коментари

:)

05.10.2023, 14:30 часа
Едва ли двамата посочени кметове са виновни ,като самите магали си правят кочина и после друг да им чисти.Няма какво да реват ами да си съберат боклуците!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha