В София кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел

В София кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел Преди броени минути на Летище София кацна и първия самолет от Тел Авив след началото на ескалацията на напрежението между Израел и Палестина.
50 българи останаха блокирани на летището в Тел Авив. Те ще бъдат евакуирани с правителствения "Еърбъс", който е излетял за Израел тази сутрин.
Полетът до София от тази сутрин е редовен на България Ер. Българката Калина разказа, че вчера е кацнала със сестра си на летището в Тел Авив с полет на Wizz Air, а сирените за атака са се включили почти веднага. Чули са ракетните обстрели, изплашили са се за живота си. Благодарни са на България Ер, че не е отменила полета днес и са успели да се приберат обратно.
Въпреки атаките, ситуацията на летището в Тел Авив тази сутрин е спокойна, твърди Калина.
Консулът ни в Тел Авив е направил онлайн чат група за всички, които имат нужда българската държава да им окаже помощ.
Още вчера българските власти започнаха подготовка за това правителственият самолет да отлети за Тел Авив, за да прибере останалите блокирани български граждани. Самолетът е излетял в 6 часа тази сутрин, веднага след като е получено разрешение от израелските власти. На борда е министърът на транспорта Георги Гвоздейков. 
На летище София българите и министърът ще бъдат посрещнати от вицепремиера Мария Габриел.
08.10.2023, 09:44 часа
453 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha