Енгин, който застреля граничаря Петър Бъчваров, пак смени версията си - гърмял случайно

Енгин, който застреля граничаря Петър Бъчваров, пак смени версията си - гърмял случайно Енгин, който застреля граничаря Петър Бъчваров през ноември 2022 г., бил пиян. Това стана ясно в Одрин, където пред съда се изправят двамата братя Мустафа и Енгин, които са стреляли от другата страна на оградата. 
По време на съдебното заседание Енгин отново повтори, че не е знаел, че е забранено да се доближава до границата. Към онзи момент той бил безработен и търсел работа.
Енгин обясни, че е взел оръжието за защита от животни като вълци, мечки, прасета. По думите му разстоянието между него и полицая е било около 8 метра - видял е светлина и стрелял случайно.
Тези показания се разминават с първоначалните, в които той твърдеше, че е стрелял след като е чул звук от зареждане на пистолет. По думите първите му показания са различни, защото се страхувал.
На въпрос на съдия защо е стрелял 10 пъти, Енгин заяви, че не е видял в тъмното и не разбрал какво се е случило. Енгин посочи, че брат му Мустафа нямал оръжие. При правото си на последна дума каза, че оставя решението на съвестта на съдията, предаде БНТ. 
12.10.2023, 16:30 часа
511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha