Приключи ремонтът на няколко улици в Бяла Слатина /снимки/

Приключи ремонтът на няколко улици в Бяла Слатина /снимки/ Приключиха строително-ремонтните дейности по проект „Ремонт и реконструкция на част от ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Димитър Благоев“ в Бяла Слатина“. Проектното предложение е по процедура BG06RDNP001-19.220 МИГ Бяла Слатина 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г.
Общата стойност на проекта е 389 942,34 лв. без ДДС.
Строително-ремонтните дейности по проекта обхващат следните улици:
•    улица „Александър Стамболийски“ – в частта от ул. „Николай Хрелков“ до ул. „Тодор Каблешков“;
•    улица „Димитър Благоев“ – в частта от ул. „Васил Левски“ до ул. „Любомир“;
Основните дейности, извършени по горецитираните участъци от уличната мрежа, са следните:
•    изграждане на нова улична настилка с плътен асфалтобетон;
•    премахване на тротоара пред всеки вход/изход на имот и асфалтиране на новоизградените подстъпи към дворовете;
•    на места частично ще бъде изградена нова тротоарна асфалтобетонова настилка;
•    отводняване на пътното платно чрез изграждането на бетонови бордюри;
•    поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасното движение на превозните средства и пешеходците.
С цел осигуряване на лесен достъп до прилежащите имоти и безпрепятствено пресичане на кръстовища и пешеходни пътеки, пред всеки вход/изход на имот, както и в зоната на всяко кръстовище и пешеходна пътека са поставени скосени бордюри, а тротоарите са понижени.
С осъществяването на дейностите по проектите ще се възстановят и подобрят параметрите на ремонтираните улици, съоръженията към тях и носимоспособността на настилката, чрез което ще се осигурят условия за експлоатация и безопасност на движението, ще се подобри отводняването и ще се удължат междуремонтните периоди. Стремежът е да се осигури необходимата публична и техническа инфраструктура, която е от първостепенно значение за облагородяване на жизнената среда и създаване на условия за развитие на икономиката в района.
16.10.2023, 11:18 часа
992 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha