Ползват междублоково пространство във Видин като платно за движение /снимки/

Ползват междублоково пространство във Видин като платно за движение /снимки/ Община Видин използва пространството между блокове 13 и 14 в квартал "Химик" за движение на автомобили. Причината е, че е затворено едното платно на булевард "Панония" от Колодрума до светофарите преди надлеза заради полагането на тръби. 
"Като за целта използва междублоковото пространство без да подсигури подходяща инфраструктура. Автомобилите минават буквално под терасите на съседите. В блок 13, във вход "А" на първия апартамент отчупиха парче от терасата. Вдига се постоянно прах, хората са объркани, спират автомобилите, въртят се, чудят се откъде да минат. Държим затворено всичко, защото се вдига прах постоянно, шум постоянно. И оправданието на фирмата-изпълнител е, че нямат друго решение освен да пуснат трафика. Добре, щом няма защо не организират работата поетапно да се извърши, без да се пречи на съседите. Или, ако това е невъзможно, тогава да направят подходяща инфраструктура за преминаване на превозните средства. Аз не го виждам трудно. Достатъчно е малко организация. Използва се също фрезован асфалт да се очертаят бордюри, защото само за 24 часа вече са издълбани ями между блоковете 13 и 14 и повече от един пръст, един слой от прах, който е постоянно във въздуха. Имаме деца, имаме възрастни хора и всичко това, което съседите направиха като облагородяване на детска площадка, градинки, със собствени средства, всичко се съсипа. Мисля че като едно общество в държава в Европейския съюз в 21-ви век това е недопустимо. И най- малкото е безотговорно от страна на нашите институции", каза Йордан Александров, живущите в блок 13 в "Химик".
Видинчанинът посочи, че е говорил по телефона с двама представители на Община Видин, които му казали, че трябва да потърпят и това е положението. Обещали да вземат мерки за подобряване на инфраструктурата.
"Засега освен това, че има насипан на места, там където имаше гьолове са насипали фрезован асфалт, друго не виждаме. Няма никакво обозначение. Има само една бализа и лента, която не означава нищо. Нито има указателни табели за преминаващите автомобили, нищо няма. Оказа се, че дори самите живущи в квартала в по-голямата си част не са наясно откъде трябва да минават и спират на паркингите, защото не знаят или правят маневри, които са недопустими", допълни Йордан Александров.
През нощта шофьорите не могат да се ориентират, защото няма осветление - лампите осветяват короните на дърветата.
Ако ремонтът върви по план, се очаква да приключи до края на декември./БНР
16.10.2023, 15:54 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha