Интензивен е трафикът на граничния пункт във Видин за товарните автомобили

Интензивен е трафикът на граничния пункт във Видин за товарните автомобили По част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Гърция и Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа днес.
По границата с Гърция на пункта „Калотина“ трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранични пунктове трафикът е нормален. От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите през почивните дни, освен „Калотина“ и „Маказа“, да използват и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 
Интензивен за товарни автомобили на изход е трафикът на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ на границата с Румъния. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към пунктовете „Русе“ и „Никопол“.  
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 
Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата със Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
По границата със Северна Македония трафикът е нормален. Продължават строителните дейности на пункт „Станке Лисичково“, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП "Гюешево" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.
Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Турция.
26.10.2023, 09:36 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha