Кирил Петков: ГЕРБ може да смени министрите само, ако направи друго правителство

Кирил Петков: ГЕРБ може да смени министрите само, ако направи друго правителство Има само един начин да има промени в правителството - ГЕРБ да кажат: Искаме да си направим правителство с "Възраждане", БСП и ДПС, и сменяме формата. Ние на нищо няма да се съгласим, в което не вярваме. Ако имаме критики до ротацията, която е март, за някой министър, можем да го повдигнем. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Нова тв.
Ние вярваме на премиера Денков, на министъра на финансите, на министъра на регионалното развитие, на министъра на спорта, че нещата се движат в правилната посока, коментира Петков критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на отделни министри.
Запитан дали от ПП-ДБ имат критики към работата на външния министър Мария Габриел по повод Шенген, Петков обясни, че позицията на Австрия спрямо България не е честна. Реално само 2% от миграционния поток в Австрия влиза през България и те го знаят. И разбрахме, че, за съжаление, те използват България и Румъния да правят реформа в Шенген и МВнР трябва да засили дейността си. Това е препоръка, че трябва да работим всички заедно, защото не става въпрос за наш проблем, който трябва да решим, а за европейски въпрос, обясни бившият премиер.
Това, което виждам, обикаляйки България, е, че това, което стана между ПП и ДБ, същият процес се случва между ГЕРБ и ДПС. Например - в Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград - подкрепят един кмет. Започва да става една консолидация между ГЕРБ и ДПС като една политическа формация и на много места, каза Петков. Те може би се чувстват по-силни, когато са заедно, както ние с ДБ, допълни той.
Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за реформи, в които вярвам, отговори Петков на въпрос дали Пеевски се е превърнал в говорител на правителството. Но в петък те искат да направят цирк, допълни той.
Петков отново потвърди, че депутатите от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" няма да отидат в парламента в петък за заседанието за "Лукойл", поискано от ГЕРБ.
26.10.2023, 14:51 часа
427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha