Вижте датите с магнитни бури през месец ноември

Вижте датите с магнитни бури през месец ноември През ноември отново ще преживеем няколко вълни от магнитни бури. Те могат да повлияят негативно на благосъстоянието на метеочувствителните хора, както и на тези с хронични заболявания.
Така през ноември се очакват слаби и сравнително силни магнитни бури, които ще се наблюдават през целия месец. Слънчевата активност засяга всеки човек по различен начин. При едни причинява потиснато настроение, мигрена, високо кръвно налягане, а при други обостряне на хронични заболявания.
Календар на опасните дати през ноември:
- 18-20 ноември-слаба геомагнитна буря;
- 24-26 ноември-средна геомагнитна буря;
- 29-30 ноември-слаба буря.
 
По време на магнитни бури се наблюдават следните симптоми: потиснато настроение и раздразнителност, повишаване или понижаване на кръвното налягане, нарушение на съня, болки в ставите, апатия или безпокойство, главоболие и световъртеж, обостряне на хронични заболявания.
За да се сведе до минимум влиянието на бурята върху здравето, хората трябва да следват препоръките на лекарите, а именно:
- занимавайте се с умерена физическа активност;
- поддържайте здравословна диета, като ограничите консумацията на пикантни и мазни храни;
- опитайте се да си починете и да спите достатъчно;
- пийте повече чиста вода.
Също така е важно да проверите съдържанието на домашната си аптечка за необходимите лекарства, защото, ако принадлежите към категорията на метеочувствителните хора, в дните на повишена слънчева активност вероятно ще получите повишаване или понижаване на кръвното налягане, смущения на съня, болки в ставите, главоболие и световъртеж.
05.11.2023, 16:05 часа
1531 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha