След торнадо в Гърция: Обърнати коли и десетки изкоренени дървета край Халкидики

След торнадо в Гърция: Обърнати коли и десетки изкоренени дървета край Халкидики Торнадо, преминало през Халкидики, изкорени десетки дървета, отнесе покриви на заведения и къщи и затвори пристанищата на страната. Местни медии съобщават, че бурята е прекъснала комуникациите и електричеството в няколко района. На остров Корфу няма ток, а в Ксанти стихията е нанесла сериозни поражения на училище. В италианския регион Тоскана преля река и наводни стотици домове. В Италия бурята "Киърън" отне живота на седем души, а други двама все още са в неизвестност.
В същото време, в Италия продължават усилията по възстановяването на региона Тоскана. Една от реките преля, стотици домове бяха наводнени, а двама души продължават да са в неизвестност. Бурята „Киърън”, връхлетяла Западна Европа, доведе до смъртта на 7 души в Италия.
"Първоначално не изглеждаше ситуацията да е толкова сериозна, валеше, но това не е необичайно. Вечерта видяхме огромно количество вода, което се спускаше надолу към къщите ни. Помогнахме на една дама, която беше на първия етаж и след това започнахме да местим каквото можем от домовете. Ужасно е', заяви жителката на Тоскана Енза Карфаня.
"Беше много страшно. Свлачища започнаха да отнасят къщите ни. През нощта водата бързо се спускаше към нас. Някакви хора видяха майка ми, която е в инвалидна количка, и я отнесоха навън. А аз не можех да се измъкна. Звънях и на спасителните служби, но никой не идва. От шест сутринта досега никой не се е появил, докато ние сме блокирани в селото", обясни Мирела Дурини.
05.11.2023, 16:33 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha