Солено! Инспекцията по труда наложи актове за 100 бона на некоректни работодатели от Врачанско

Солено! Инспекцията по труда наложи актове за 100 бона на некоректни работодатели от Врачанско Актове за над 100 000 лева наложи Инспекцията по труда във Враца през изминалия месец октомври, съобщи директорът Румен Младенов. 
През отчетния период дейността на инспекцията е била насочена приоритетно към решаване на получените жалби и сигнали. Акцент в контролната дейност на дирекцията са били секторите „Строителство“ и „Селско стопанство“, които са идентифицирани като рискови както по отношение изпълнението на трудовите правоотношения, така и по безопасността на труда. 
Проверени са 96 предприятия от различни отрасли на икономиката. Общият брой на констатираните нарушения е 488. Дадени били 464 задължителни за изпълнение предписания. Спрени били 2 броя машини и съоръжения, както и едно работно място. Един човек бил отстранен от длъжност.
Потърсена е административно-наказателна отговорност от нарушителите. Съставени са 26 акта за 82 400 лв. Издадени били и наказателни постановления за стар период – 13 броя за  17 700 лв.
Благодарение намесата на Д „Инспекция по труда“ Враца намалява броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения. За периода са изплатени трудови възнаграждения за 482 700 лв.
07.11.2023, 08:40 часа
2646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha