Приключи разследването по случая с Дебора от Стара Загора

Приключи разследването по случая с Дебора от Стара Загора Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.
Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето, обясни Димитрова и посочи, че предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е започнало предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи другата седмица. По време на разследването са разпитани множество свидетели, направени са експертизи, следствен експеримент, претърсвания и огледи.
Георги Георгиев е обвиняем за нападението на Дебора. Преди дни Районният съд на Стара Загора отказа да промени мярката му за неотклонение и го остави за постоянно в ареста.
Прокурор Димитрова посочи още, че престъплението срещу Дебора е било предумишлено и е имало предварителна подготовка. Тя обясни, че не са открити биологични следи на местопроизшествието от обвиняемия Георгиев, но са събрани достатъчно доказателства за формиране на извода, че той е извършител.
Според разследващите мотивът за нападението е ревност. От април до юни т.г. е имало шест пъти закани от негова страна към момичето. Прокурор Димитрова каза, че обвиненията срещу Георгиев са за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди.
Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда". На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.
11.11.2023, 12:46 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha