Песков призова САЩ и Украйна да приемат факта, че Русия не може да бъде победена

Песков призова САЩ и Украйна да приемат факта, че Русия не може да бъде победена Вашингтон и Киев трябва да разберат, че Москва няма да бъде победена на бойното поле. „Русия е невъзможно да се победи на бойното поле“, заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин".
На 8 ноември Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, каза, че президентът на САЩ Джо Байдън ясно вярва в способността на Украйна да си върне територия и че Вашингтон като цяло няма съмнения относно успеха на украинските сили на бойното поле.
„Убедеността на президента на САЩ Джо Байдън, че Украйна е в състояние да върне загубени територии, показва безизходицата в позицията на Вашингтон и необходимостта от продължаване на специална военна операция“, каза Песков.
"Това говори за неизгодната позиция на САЩ, за безизходицата на техния подход. И спешната необходимост от насърчаване на специална военна операция", каза той.
12.11.2023, 16:31 часа
501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha