ГЕРБ и ДПС показно напуснаха залата преди вота на недоверие, правителството оцеля

ГЕРБ и ДПС показно напуснаха залата преди вота на недоверие, правителството оцеля Депутатите гласуваха втория вот на недоверие към кабинета “Денков”. Той беше на тема “Отбрана и сигурност” и е внесен от БСП и подкрепен от “Възраждане” и ИТН.
Преди гласуването ГЕРБ и ДПС напуснаха залата в знак на протест, след като преди това от ППДБ не подкрепиха предложението на Делян Добрев за моментално отпадане на дерогацията за "Лукойл".
Така при гласуването на вота 61 депутати от ППДБ бяха "против", а 66 - "за" вота на недоврие, в това число депутатите на "Възраждане", БСП, ИТН.
За да бъде успешен вотът на недоверие са необходими 121 гласа "за'.
След гласуването на трибуната излезе Георги Свиленски от БСП, който поиска прегласуване, но преди това настоя за 15 минути почивка, в които ГЕРБ и ДПС да решат подкрепят ли правителството, или не и да влязат в залата за гласуването.
"Това е гавра с Конституцията, с процедурите в парламента. Ако имат проблеми, да седнат и да се разберат", призова Делян Добрев.
"Правителството си стои все още, ще има прегласуване. На първото гласуване се видя, че гласовете "против" правителството са повече от тези "за"правителството, но пак не са достатъчни. Държат се като малки деца", Кристиан Вигенин.
16.11.2023, 15:09 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha