Една жена е загинала, а 18 мигранти са спасени при инцидент с лодка край гръцки остров в Егейско море

Една жена е загинала, а 18 мигранти са спасени при инцидент с лодка край гръцки остров в Егейско море Осемнадесет мигранти са спасени, а една жена е открита мъртва от гръцката брегова охрана след преобръщане на лодка в морето край гръцкия остров Агатониси в Егейско море днес, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ.
След подаден сигнал към бреговата охрана незабавно е проведена операция по издирване и спасяване на бедстващата лодка, която се е намирала югозападно от острова близо до турския бряг.
По съобщение на бреговата охрана няма данни за други изчезнали хора. Оцелелите ще бъдат транспортирани до близкия остров Самос.
В издирвателно-спасителната операция са участвали два патрулни кораба на пристанищните власти, хеликоптер на военновъздушните сили и намиращ се в района кораб.
Гърция се намира на един от най-популярните маршрути за трафик на хора, които бягат от конфликти и бедност в Близкия изток, Африка и Азия и се опитват да влязат в ЕС. Мнозина използват малки лодки, за да се отправят от Турция към гръцките острови близо до турския бряг.
17.11.2023, 14:05 часа
308 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha