Жители на Ребърково настояват реката да бъде почистена след строежа на пътя

Жители на Ребърково настояват реката да бъде почистена след строежа на пътя Обновяването и ремонтите на главен път Е-79 между Ботевград и Мездра вече пети месец затруднява придвижването от столицата към Северозападна България. 
По обходните трасета ежедневно се образуват колони от тирове. 
Строителните дейности около разширението пък създават проблем и на хората от населените места край които то минава. Тази седмица например в Ребърково при уж контролиран взрив на скали, камъни причиниха щети на коли и къщи в селото.
 
 
Жителите на населеното място се оплакват от условията, с които са принудени да се примирят, докато текат ремонтните дейности в района.
Един от местните жители разказа за жестокия трафик, който нарушава спокойствието както на възрастните, така и на децата. 
"Вкараха цялото движение на пътното през селото, кал до кокалче, нещо страшно е, не може да се мине по улицата".
Други настояват реката, която минава през Ребърково, да бъде почистена от паднали камъни и материали след приключването на строежа, покрай нея има къщи с хора, на които тя може да създаде проблеми за в бъдеще.
„В реката се изсипват инертни материали. Има камъни. Искаме след приключване на ремонта коритото да бъде почистено, за да не се стига до наводнения”, коментира един от живущите.
18.11.2023, 14:46 часа
765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha