В Оряхово представиха изложба от стари карти на града /снимки/

В Оряхово представиха изложба от стари карти на града /снимки/ Днес в централната сграда на Исторически музей – Оряхово беше открита изложбата "Оряхово в карти“. Това е първото събитие, част от празничната програма по повод Деня на града - 21 ноември.
Секретарят на Община Оряхово – Христинка Цонева поздрави д-р Евгения Найденова – директор на ИМ - Оряхово, пожелавайки й неизчерпаема енергия. Сред посетителите бяха и младежите от Клуб „Европейски диалог“ към ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“. 
Изложбата представя карти от различни години, а голяма част от изображенията са изпратени от проф. Сергей Торбатов. Най-големият акцент са оригиналните карти на Оряхово от 1902-1930 година, предоставени от "Техническа служба"- Община Оряхово в лицето на Мариян Кивуцов. В изложбата бе представен и макет на крепостта "Камъка", изработен от деца при ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова".
„Оряхово в карти“ може да посетите и в утрешния празничен 21 ноември от 13 до 17 часа, както и в следващите работни дни.
Днес ще бъде открита и изложба на Водоля Казаков – „70 в картини“ в 14:30 часа, а Йорданка Манкова ще представи книгата си „Цер и лек да намериш“ в 15 часа. Събитията ще се проведат в ХГ „Проф. Марин Върбанов“.
 
20.11.2023, 12:09 часа
293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha