Разпространението на райски газ продължава, въпреки забраната

Разпространението на райски газ продължава, въпреки забраната Въпреки забраната за продажба и закупуване на райски газ, разпространението му все още продължава. Екип на NOVA е направил проверка, за да покаже колко лесно можем да се сдобием с диазотен оксид.
Лицето, продаващо балоните, обяснява, че няма проблем да си закупим балон с райски газ, макар и да го продават незаконно.
Контролът по продажбата и проверка на нощните заведения се извършва от няколко институции - Регионалната здравна инспекция, представители на Министерство на здравеопазването и служители на МВР. От август до 2022 г. до ноември 2023 г. са направени 1921 проверки и са съставени шеста за нарушения.
Освен в нощното заведение, в магазините също се продават флакони с райски газ. Глобите за употреба стартират от 300 до 500 лв. 
Стана ясно, че контролните органи затруднение при изпълнение на задълженията си. В съобщение на министерството се обяснява, че основните трудности за ефективното прилагане на санкциите са свързани с изключенията на хранително-вкусовата промишленост.
От БАБХ също извършват проверки, съвместно със служители на МВР. Но нямат право да упражняват контрол.
Оказва се, че освен да си купим в нощно заведение и в магазина, райски газ можем и да поръчаме онлайн, следователно да бъде доставен до адрес.
22.11.2023, 09:36 часа
358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha