С концерти и шоу с дронове в Монтана ще отбележат годишнина от обявяването на градски статут

С концерти и шоу с дронове в Монтана ще отбележат годишнина от обявяването на градски статут С множество прояви на първи декември в Монтана ще бъде отбелязана 132-ата годишнина от обявяването на градския статут на селището, съобщиха от общината.
В 17:30 часа на обновения централен площад „Жеравица“ ще започне церемонията по запалване на светлините на коледната елха. В нея ще участват певицата Нели Рангелова и децата от вокално студио „Детски смях“ към Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана, които ще изпълнят песента „Коледа“. В церемонията ще участват и млади актьори от Драматичен театър „Драгомир Асенов“, а също и възпитаници на различни местни школи. По време на програмата в небето над площада ще има шоу с дронове.  
В 18:30 часа в Народно читалище „Разум 1883“ ще започне концертът „Бяла Коледа“ на Васил Петров и Симфониета Враца. Ще бъдат изпълнени популярни коледни песни от целия свят, аранжирани в суинг и джаз теми, красиви балади и възхитителни валсове. Като гости в концерта ще се включат „Йордан Тоновски джаз трио“, цигуларката с множество световни награди Зорница Иларионова и талантливите оперни певици Таня Радева – Лазарова и Мария Божилова, уточниха от общината в Монтана.
24.11.2023, 14:59 часа
344 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha