Столичанката Десислава Пламенова представи в Мездра своята поезия и проза

Столичанката Десислава Пламенова представи в Мездра своята поезия и проза Дни преди да навърши Христова възраст столичанката Десислава Пламенова представи своята поезия и проза в гр. Мездра, откъдето са родовите й корени по майчина линия. Организатори на събитието бяха Читалищната библиотека и Литературен клуб „Христо Ботев“ при НЧ „Просвета 1925“. 
Литературно-музикалната вечер събра почитатели на изящната словесност от различни поколения, близки и приятели на авторката. Сред тях бяха нейните родители - Янита Стефанова и Пламен Иванов, както и дядо й - 84-годишният Йончо Стефанов. 
„Благодаря ви, че се отзовахте на поканата, сподели, видимо развълнувана, пред присъстващите Десислава Пламенова. Много ми е емоционално… Благодаря на Читалище „Просвета“ за това, че днес са наши домакини. Аз оттук като дете съм си взимала да чета много книги, които надградиха разбирането ми за живота и оформиха моя литературен вкус. Така че за мен тази вечер е една чудесна приемственост. Тук съм, за да споделя с вас това, до което, по един или друг начин, съм достигнала през годините и съм го предала чрез слово.“ 
По време на литературното соаре младата авторка прочете избрани стихове от своята последна стихосбирка - „Червейче любов“ (2020 г.), както и непубликувани стихотворения и разкази. Сред тях бяха поетичните творби „Начало“, „Разкажи ми“, „На К.“, „Виждам те“, „Магьосникът“, „Рутина“, „Другост“, „Прошка“, „Търпение“, „Възкресение“ и др., разказите „Преди изгрева“ и „За дъвките и хората“, белетристичните хрумки „Озарение“, „С изследователска мисия“ и „Предусещане“. 
За атмосферата на вечерта допринесе музикалният акомпанимент на пиано на арх. Александър Асенов - пианист и композитор, съосновател на Студио за съвременна архитектура и дизайн „DA Architects“, доброволец и съосновател на Фондация „Заедност СЕГА“, който от известно време живее в с. Долна Бешовица. 
Накрая Десислава Пламенова получи поздравления и цветя от своите почитатели и раздаде автографи. 
*** 
Десислава Пламенова е родена на 25 ноември 1990 г. в София. Работи по проекти в областта на неформалното образование, както и като преводач с английски и френски език, редактор и преподавател на деца по английски език. Занимава се също с визуални изкуства. Води регресии в минали животи, други медитации и практики. 
Бакалавър е по „Европеистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“, със специализация „Управление на международни проекти“, в УНСС. От 2021 г. следва в магистърска програма по „Детско-юношеска и училищна психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. 
През 2008 г. печели наградата на публиката в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ със стихотворение от първата си стихосбирка „Думи от палитрата“. 
Има издадени две стихосбирки - „Думи от палитрата“ (2008 г.) и „Червейче любов“ (2020 г.).
 
24.11.2023, 15:36 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha