Връчиха наградите за култура на името на д-р Цибрански в Лом

Връчиха наградите за култура на името на д-р Цибрански в Лом Станаха ясни носителите на наградите за култура през 2023 г. на името на д-р Хернани Цибрански в Лом. Отличията бяха връчени от Русиян Цибрански, който заедно с другите наследници и приятели на Маестрото, осигурява наградния фонд на "Обществен фонд - Лом". 
Танцова формация „Усмивка”, с ръководител Вася Александрова, и младежката театрална формация „Nonet+”, с ръководител Лилия Богданова и хореограф Анна Иванова, към СУ „Димитър Маринов”, бяха удостоени с наградата за „музикално-драматично изкуство”.
Ученическите формации бяха наградени за тяхната успешна творческа дейност през годината и получените престижни награди от участията им в различни национални конкурси и фестивали. В раздел „инструментално изпълнителско майсторство” наградата получи Цветан Василев за неговата дългогодишна дейност като музикант, композитор и специалист в сферата на звукозаписа. С отличието за изобразително изкуство беше удостоена Даниела Константинова, учител по рисуване, авангарден художник, чиито творби притежават ценители на изобразителното изкуството от цял свят.
Тази година бяха връчени и три награди в раздел „журналистика и литература”. Отличия получиха Ангелина Емилова, автор на поетични книги, монографии и статии, посветени на исторически събития и личности; Борян Никифоров, културен деец, написал биографични книги за живота и творчеството на Хернани Цибрански, Горан Струнджев и Йордан Алексиев, видни ломски музикални педагози; Жана Замфирова за нейните снимки и публикации във фейсбук, посветени на миналото и настоящето на Лом. За значим дарителски принос за осъществяване на културните дейности и активна гражданска позиция бе награден нотариус Станислав Станчев. 
24.11.2023, 16:11 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha