Велислава Дърева: Целият жълтопаветен елит сега е пръв на килимчето при Шиши, който вече е г-н Пеевски

Велислава Дърева: Целият жълтопаветен елит сега е пръв на килимчето при Шиши, който вече е г-н Пеевски "В браковете по сметка винаги някой губи. В тези бракове се подписва някакъв документ, тук и документ няма. Вътре в самата сглобка те ще се изядат. Това правителство ще бъде крепено до т.нар. ротация. Може би Бойко Борисов се надява по този начин да вземе властта, ГЕРБ да вземе властта и да си отмъщава. Борисов ще крепи това правителство, докато на него му е изгодно." Това каза журналистът Велислава Дърева.
Вече се появи версия, че възможно да има избори 2 в 1 – парламентарни и европейски, това вече се върти като вариант. Може би ще има драматичен сблъсък около въпросната ротация, допълни тя
ДПС има талант винаги да е с победителите и никога с победените. Ако има провал на правителство, в което ДПС участва пряко или подкрепящо, ДПС никога не носи отговорност, подчерта Велислава Дърева. По думите ѝ ДПС може едновременно да създава един проблем, да предлага решение и накрая да го решава, а това в политиката е висш пилотаж.
Като подчерта "мощното физическо и духовно присъствие на Делян Пеевски", журналистът коментира:
"Баце и Шиши вече не са Баце и Шиши, те са г-н Борисов и г-н Пеевски. Целият жълтопаветен елит, който тресеше държавата 2014 г. и протестираше срещу Пеевски, същият този жълтопаветен умнокрасивитет, той сега е пръв на килимчето при Шиши. Това е същият Шиши. Те са забравили. Конюнктурата има много коварен навик – непрекъснато се върти, като палачинката. Някои много искат да хапнат от тази палачинка."
Маркирайки "могъщото лансиране на Пеевски в общественото пространство" като "вездесъщ", Дърева заяви, че е много е вероятно той да бъде избран за председател на ДПС. Тя нарече това "много рязък ход от страна на Доган, сигурно премислян и подготвян от дълго време" и допълни, че "Доган винаги е държал ДПС да бъде българска партия".
С примери за многократните си уволнения и преди 1989 г., и след това, Велислава Дърева изтъкна, че в момента българските медии са "подложени на разгул на цензурата" и сега е "много по-идиотско от комунизма". Според нея днес съпротивата срещу цензурата е по-трудна, отколкото преди промените в края на 80-те.
"Тези, които преподаваха История на БКП и Научен комунизъм, сега са корифеи на антикомунизма и на евроатлантизма."
Европа провали себе си, изрази мнение Велислава Дърева.
"Европа се самоунищожи, тя се самоуби с някакво безумно себеотрицание. Къде е икономиката на Европа? Пълен срив. Каква беше целта на САЩ – напълно да разкъсат връзките между Европа и Русия. Икономически, финансови, търговски, културни. Целта беше да бъде истеризирана Европа – тя да очаква всеки момент Путин да възседне един танк и да стигне до Ламанша. Те започват да го разбират. Ще го разберат по трудния начин."
25.11.2023, 16:28 часа
36399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha