Извънредна ситуация в община Вършец заради снега: Обявиха 27 ноември за неучебен ден

Извънредна ситуация в община Вършец заради снега: Обявиха 27 ноември за неучебен ден Със Заповед № 508/26.11.2023 г. на Кмета на община Вършец, издадена на основание чл.44, ал.2 от Закона за местно самоуправление и местна администрация /ЗМСМА/ и чл. 105, ал.3 от Закона за предучилищно и училищно образование /ЗПУО/, във връзка с настъпилата извънредна ситуация на територията на община Вършец – обилен снеговалеж довел до натрупване на снежна покривка с дебелина над 60 см., които затруднява движението на хора и МПС, както и с цел защита живота и здравето на учениците и учителите от училищата на територията на общината, е обявен за неучебен ден 27 Ноември 2023 г. за всички учебни завадения. 
Заповедта е изпратена на Директорите на училища и детска градина за сведение и изпълнение и за сведение на Началника на РУО - Монтана.
Работата по почистване на улиците в община Вършец продължава и в момента. Почистват се основните пътни артерии, като в рамките на деня ще бъдат почистени и по-малките улици.
26.11.2023, 14:59 часа
1047 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha