Три жертви и 2-ма ранени след стрелба в Канада

Три жертви и 2-ма ранени след стрелба в Канада Трима души са загинали, а други двама са били ранени при стрелба рано сутринта в неделя в Уинипег, Канада, съобщиха представители на правоохранителните органи.
Полицейската служба в Уинипег съобщи, че стрелбата е станала малко след 4 ч. сутринта на близо километър западно от центъра на града.
Според съобщението служителите, пристигнали на мястото на инцидента, са открили пет жертви "с наранявания, съответстващи на прострелване".
"Този инцидент е станал в многоетажна резиденция, няма допълнителна информация относно възможен мотив", се казва в изявлението на Джейсън Михалишен, говорител на полицията в Уинипег.
Един мъж и една жена са обявени за мъртви на място, съобщиха от полицията. Трима от пострадалите са били откарани в болница, а един от тях по-късно е починал от нараняванията си. Двама пострадали - мъж и жена, остават в болница в критично състояние, каза Михалишен.
Самоличността на жертвите не е разкрита, а от полицията съобщиха, че разследването на стрелбата продължава.
"Отделът за съдебномедицински експертизи на полицейската служба в Уинипег ще бъде на мястото на инцидента за продължителен период от време поради сериозността на този инцидент", заявиха служителите.
Годишният статистически доклад на полицията в Уинипег за 2022 г., публикуван през май, показва, че броят на насилствените престъпления в столицата на Манитоба през миналата година е достигнал най-високите нива от 2009 г. насам, включително рекорден брой убийства - 53, според доклада.
27.11.2023, 10:27 часа
351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha