Шефът на АПИ Ясен Йорданов: Бедствието във Враца е овладяно, почистващите фирми се справиха добре

Шефът на АПИ Ясен Йорданов: Бедствието във Враца е овладяно, почистващите фирми се справиха добре Днес председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов пристигна във Враца, за да оцени справянето със зимната обстановка.
Според него, фирмите са се справили добре със снегопочистването по републиканската пътна мрежа в региона. 
Oсновният проблем през последните две денонощия бяха образувалите се блокади, най-сериозната от които бе по участъка Борован-Бяла Слатина-Кнежа. Пътят бе затворен и десетки хора бедстваха часове наред в снежен капан. 
Днес Йорданов, заедно с Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата, са отишли на място. Те са категорични, че колоните намаляват и трафикът се нормализира.
„Тапата се получи вследствие на обилния снеговалеж и силните ветрове, които продължиха повече от 24 часа. Въпреки усилията на екипите да почистят, на места се появиха заледявания. Това бе усложнено допълнително от изключително натовареното движение. Благодарение на екипите на полицията е създадена организация и е упражняван непрекъснат контрол. Трафикът бе спиран на места, за да може да се осъществи качествено почистване“, каза Йорданов.
Той даде положителна оценка за справянето на фирмите в сложната ситуация. По думите му, те са били обезпечени с материали като сол и пясък, но основният проблем е било количеството паднал сняг. 
От Пътната агенция обещаха, след успокояването на обстановката, да извършат проверка на това кои фирми къде са чистили, дали са се справили със задачата и какви материали са използвани. Резултатите ще бъдат ясни до дни. 
Шефът на АПИ обеща да бъдат взети мерки, за да може при бъдещи обилни снеговалежи да се избегнат настоящите проблеми. Това може да стане, като се монтират снегозадържащи съоръжения край пътищата, както и с организация на тежкотоварния трафик.   
 
28.11.2023, 16:11 часа
1345 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha