Още газ от юг: Гърция разширява капацитета си за износ на синьо гориво

Още газ от юг: Гърция разширява капацитета си за износ на синьо гориво Гърция увеличава четири пъти потенциала си за износ на природен газ, съобщи Министерството на енергетиката в Атина. Ключова за това е ролята на терминала до Александруполис, от който България притежава 20% от акциите. Той влиза в експлоатация в началото на следващата година.
Терминалът е с проектен капацитет за регазификация на 5.5 млрд. куб. метра газ годишно и има ключово значение за сигурността на енергийните доставки.
Започва и изграждане на вертикален коридор за втечнен газ от Гърция до Молдова и Украйна, което е гаранция за всички страни от региона, съобщиха още от енергийното министерство на южната ни съседка.
След началото на войната в Украйна втечненият природен газ осигурява енергийните доставки за страните от Югоизточна Европа.
02.12.2023, 09:15 часа
520 1
Коментари

...Нали

03.12.2023, 15:51 часа
няма да е без-платно капацитивното у-величение ?....благодаря....на тоя , на оня , на гърци ...на турци....на украинци проклети сбирщина от мутри...на руснаци ,обезчестили безброй бг жени през войната, на "грижовните" ни по-литици продадени ,зинали..
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha