Седмица след бурята: Все още има села без вода в Монтанско и Врачанско

Седмица след бурята: Все още има села без вода в Монтанско и Врачанско "Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната мрежа седем помпени станции, които изпомпват вода до различни села в областите Монтана и Враца, не работят. Електричеството за битовите абонати е възстановено във всички селища на региона, но в някои села няма вода заради останали без ток помпени станции", съобщи областният управител на Монтана Ивайло Антонов.
В момента екипите на „Електрохолд“ работят на мястото на авариите, но поставянето на нови стълбове става по-бавно, отколкото подмяна на скъсани жици и заради това все още има селища без вода.
"За помпената станция до село Кобиляк в община Бойчиновци, която захранва с вода няколко села от община Бойчиновци и две села в област Враца, ще бъде доставен генератор на течно гориво. Мярката се предприема, за да може да бъде пусната водата в тези села, тъй като захранването с електричество не може да бъде възстановено бързо поради многото повалени от бурята стълбове от електропреносната мрежа", уточни Антонов. 
02.12.2023, 14:56 часа
686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha