Руската армия не се отказва от Авдеевка, украинските сили ще бранят града да последния войник

Руската армия не се отказва от Авдеевка, украинските сили ще бранят града да последния войник В сутрешния си доклад Генералният щаб на украинската армия продължава да съобщава, както в последните 10 дни, че най-ожесточени остават боевете край Бахмут и Андеевка. Същевременно отбранителните сили на Украйна продължават да провеждат настъпателна операция в Мелитополското направление, но генщабът не съобщава подробности.
През изминалото денонощие е имало 88 бойни сблъсъка, под артилерийски обстрел са били над 100 населени места от Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска.
В Купянското направление врагът е провел щурмови действия в районите на Синкивка, североизточно от Петропавловка, Ивановка, Харковска област и Стелмахивка, Луганска област, докладват украинските военни. В Бахмутско направление руснаците са извършили щурмови действия в районите Богдановка, Ивановка, Андрийевка и Клещеевка на Донецка област, където защитниците ни отблъснаха 21 атаки.
"В Авдеевското направление руската армия не се отказва от опитите за обграждане на Авдеевка, но нашите войници стабилно държат отбрана и са отблъснали руснаците в районите източно от Новобахмутовка, Степовое, Авдеевка, Север, Южен Тоненки, Первомайски Донецка област.
Авдеевка остава приоритет за Русия в източното направление, но руската армия не смогва да натрупа необходимото ѝ количество техника и украинските сили остават на позициите си".
Украинските медии днес разпространяват мнението на Иван Тимочко, председател на Съюза на резервистите в сухопътните войски, който заявява, че руската войска не прекратява атаките край Авдеевка и за да не може украинската армия да мобилизира своите сили в други райони.
"Руснаците не могат да мобилизират необходимите сили и техника там, но от друга страна не прекратяват атаките. Те прекрасно разбират, че при затихването на ударите, въоръжените сили на Украйна ще мобилизират сили в други направления и това ще доведе до фатални за тях последствия", заявява Тимочко. Според него руснаците са се надявали за бързо окупиране на Авдеевка, като са имали няколко стратегически цели - ограничаване на огневия контрол на ВСУ над руските складове в Донецка област, превземане на града като отправна точка за други атаки в Запорожко направление и използването на Авдеевка като зона за съхранение на военно продоволствие, включително боеприпаси.
"Авдеевка за Путин също така беше важна, за да демонстрира способностите на руската армия за контранастъпление и да подкрепи образа си на политическата арена преди обявяването на намерението си да се кандидатира отново за президентски мандат. Но на този етап тя се държи", коментира още Иван Тимочко.
03.12.2023, 14:29 часа
553 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha