Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежна буря

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежна буря Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежна буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спряха стотици полети.
„Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но не ни помогна”, разказа Александър Бакалов.
Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Много домакинства са без ток, има затворени училища и блокирани пътища заради прекършени дървета. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет „Цесна" над Мюнхен. 
„Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.
04.12.2023, 09:09 часа
493 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha