Македонски журналист: Заподозреният за смъртта на 14-годишно момиче в РСМ, извършил и друго убийство

Македонски журналист: Заподозреният за смъртта на 14-годишно момиче в РСМ, извършил и друго убийство

Бруталното убийство на 14-годишно момиче в Скопие разтърси Република Северна Македония. Тялото на детето беше открито с вързани ръце и крака в чувал. То било похитено преди повече от седмица. Първоначалната информация по случая бе, че то е било отвлечено, когато излязло от вкъщи, за да отиде на училище, а бащата е дал информация на похитителите. Целта на отвличането била изнудване за пари от майката, с която бащата бил разведен.
Разследващите в РСМ твърдят, че похитителите са изпаднали в паника и са решили да убият момичето, защото за случая бързо се разчуло и започнало издирването. Детето е било застреляно, а тялото му заровено. От Скопие твърдят, че убиецът избягал, като минал през Сърбия и успял да влезе в България. Българските власти посочиха, че нямат информация подобно лице да се укрива у нас.
„Всички сме потресени от случилото се. От тази трагедия. Говори се, че убиецът е преминал границата от Македония към Сърбия. Бил е в Белград с негов приятел адвокат. След това по непотвърдена информация е отишъл в България. МВнР в София каза, че няма такова лице на територията на страната”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” македонският журналист Владимир Перев.
По думите му издирваният Люпчо Палевски-Палчо бил извършител на две убийства в рамките на няколко дни. „Той не е убил само момичето. Два дни преди това той отнел живота на свой познат, за да открадне автомобила,с който е извършил отвличането на детето. Убитият е мъж от Велес, който дължал 500 евро на Палевски”, обясни журналиста.
Палевски бил известен с криминалното си минало в РСМ.

05.12.2023, 08:24 часа
318 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha